Avliving

Døden er en del av livet, og dagen da ditt kjæledyr skal få slippe vil komme. For mange er dette den vanskeligste dagen som dyreeier.

Avliving

Det kan være vanskelig å ta beslutningen om å avlive sitt dyr. Det er flere årsaker til at man velger å avslutte et dyreliv, som alvorlig sykdom og skade, redusert livskvalitet og betydelige adferdsproblem. I noen tilfeller kan avgjørelsen å avlive dyret sitt være enkel i den forstand at et videre liv vil medføre uakseptable smerter og dårlig livskvalitet. Andre ganger kan beslutningen være mere vanskelig, dette gjelder kanskje særlig dyr med kronisk sykdom med gradvis forverring og dyr som ikke responderer godt på behandling. Synes du dette er en vanskelig avgjørelse og du er i tvil, så ønsker vi å være her for deg, sammen kommer vi fram til den avgjørelsen som er best for ditt dyr.

Hos oss har vi et eget rom for avliving, dette ligger i en stille og rolig del av klinikken, og har en egen utgang.

Avlivingen skal foregå på en verdig, trygg og rolig måte, for både dyr og eier. Vi gir først en beroligende sprøyte hvorpå dyret sovner, den siste avlivingssprøyten gis rett i blodet, og dyret sovner så stille inn. Dette er en smertefri måte å avslutte livet på. Mange opplever at det å sitte med dyret til det har sovnet er en fin avskjedsstund. Det er opp til deg om du ønsker å være med på hele prosessen eller kun deler av den. Mange ønsker at familien inkludert barna blir med for å ta farvel med sitt kjæledyr, skal man ha med barn er det fornuftig å snakke om hva som skal skje og hvorfor på forhånd, for mange barn er dette deres første møte med døden. Når dyret har sovnet inn får dere god tid til å ta farvel.

Vi har en avtale med et eksternt firma for håndtering av dyret i etterkant av avlivingen. Man kan velge mellom felles kremering eller separatkremering hvor man får igjen dyrets aske. Noen velger å ta med seg dyret hjem. Vi anbefaler deg å bestille time i forveien, slik at vi har god tid til ditt dyr og deg i denne vanskelige stunden. Mange foretrekker å betale i forkant slik at man slipper å tenke på det økonomiske etterpå. Om det ikke er eier som kommer med dyret for avliving, må dette være avtalt på forhånd eller en fullmakt må medbringes.

Norsk Smådyrkrematorium

Kontakt oss

Fyll ut kontaktskjemaet så tar vi kontakt med deg så fort vi har mulighet.

Takk! Din melding har blitt sendt.
Ups! Noe ble feil.. Vennligst prøv igjen