Forebyggende helse- og avlsarbeid

Vi anbefaler en årlig helsesjekk for å tidlig kunne oppdage sykdom og lidelser.

Forebyggende helse- og avlsarbeid

Vi ønsker at våre dyr skal leve et langt og godt liv, uten sykdom og smerter.

Det forebyggende helsearbeidet starter allerede hos gode oppdrettere som avler på friske dyr med god mental helse. En god oppdretter tar godt vare på tispa/hunnkatten under drektigheten, og sørger for at valpene og kattungene får en god start på livet.

Når du skal anskaffe deg et dyr så sett deg godt inn i hva det kreves av deg som eier, både når det gjelder korrekt foring, sosialisering, mosjon og det økonomiske ansvaret. I Norge finnes det også flere regelverk du som dyreeier må kjenne til og følge.

Vi anbefaler en årlig helsesjekk for å tidlig kunne oppdage sykdom og lidelser. Ved den årlige helsesjekken anbefales det også vaksinering, vaksinen beskytter kroppen mot infeksjoner og alvorlig sykdom.

Vi utfører en rekke screening undersøkelser på hund:

  • HD/AD røntgen
  • Ryggrøntgen
  • Patella undersøkelse; Våre veterinærer er NKK autoriserte til å utføre denne undersøkelsen og utstede en attest på resultatet
  • BOAS undersøkelse; En av våre veterinærer er NKK autorisert til å utføre denne undersøkelsen og utstede en attest på resultatet
  • DNA tester; Det fins en rekke ulike DNA tester for de ulike hunderasene, for eksempel på grønn stær, blødersykdom og PRA. Hør med din raseklubb hvilke tester de anbefaler for din rase, og hvilket laboratorium som er godkjent. En DNA test krever enten en blodprøve eller svaberprøve.

Kontakt oss

Fyll ut kontaktskjemaet så tar vi kontakt med deg så fort vi har mulighet.

Takk! Din melding har blitt sendt.
Ups! Noe ble feil.. Vennligst prøv igjen